Pilgrims Wandeltocht Leiden

Leiden Marketing bracht in 2018 een Pilgrim wandelroute uit in samenwerking met Erfgoedcentrum Leiden, Museum De Lakenhal en Pieterskerk Leiden.

Treed in de voetsporen van de Pelgrims en ontdek de verrassende herkomst van een aantal gewoonten en gebruiken die zij 400 jaar geleden meenamen op de Mayflower van Leiden naar Amerika. Ga terug in de tijd en ervaar zelf hoe hun omgeving er in de Gouden Eeuw uit zag.

Leiden is niet alleen de stad waar de Pilgrims tussen 1609 en 1620 in vrijheid konden leven en werken. Het is ook de stad waar Rembrandt van Rijn in 1606 het licht zag. Naast de Pilgrims Route is er ook een Rembrandt Route, een Hofjesroute en de Leidse Loper.

Symbolen in de stadswandeling geven aan op welke locaties deze routes elkaar kruisen.

De wandeltocht is met al zijn rijk geïllustreerde achtergrondverhalen, talloze anekdotes en meer dan 20 deelkaarten rond de meer dan 40 bezienswaardigheden, het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door het historische Leiden. Nieuwsgierig geworden? De Pilgrims Route is verkrijgbaar bij VVV Leiden en kost € 6,95. Het Leiden American Pilgrim Museum biedt een uitgebreide alternatieve versie van de tour.

Klik hier voor een overzicht van de gidsen die bij de VVV zijn aangesloten.

Klik hier voor een overzicht voor andere stadsgidsen.

 

Sign up for the latest Mayflower 400 news

You'll be the first to hear the latest Mayflower news, events, and more.