Laatste Nieuws & Blog

De nieuwste nieuws- en blogberichten van Mayflower 400 zijn hier te zien.

Voor informatie over media, afbeeldingen en meer informatie over de pers kunt u contact opnemen met marlijn@leidenmarketing.nl

Ontdek

Bestemmingen

Leiden, Holland

Hooglandse church LEIDEN

Leiden, Holland

Leiden was een vrijdenkende en religieus relatief tolerante stad met een lange geschiedenis in het herbergen van ontheemden. Na hun vlucht uit Engeland bouwden de Mayflower-Pilgrims hier een nieuw leven op. Ze kochten land in de buurt van de Pieterskerk en bouwden huizen die bekend kwamen te staan als de Engelse Poort. Ze leefden hier twaalf jaar, en in die tijd had de stad een diepe invloed op hun levens, een invloed die zelfs na hun vertrek nog doorwerkte. Het burgerlijk huwelijk was bijvoorbeeld een innovatie die de Pilgrims meenamen naar de nieuwe wereld. Onder de leiding van John Robinson werden de vluchtelingen toegelaten tot de stad. Hun verzoek werd beantwoord met: “Geen eerlicke persoonen weygeren vrije ende lybre incompst omme binnen deze stede…haer woonplaets te nemen”.

Rotterdam, Holland

Rotterdam, Holland

De geschiedenis van de Pilgrim Fathers is nauw verweven met de stad Rotterdam. De oorsprong van de naam Pilgrims ligt zelfs in Delfshaven. Daar vertrok op 22 juli 1620 van de Middenkouskade een groep Engelse puriteinse calvinisten met de amper zeewaardige ‘Speedwell’ naar de Nieuwe Wereld. Ze hadden een missie: het opbouwen van een nieuwe samenleving, gemodelleerd naar het puriteins-protestantse gedachtegoed. Na een tussenstop in Southampton, waar ze overstapten op de ‘Mayflower’, bereikten de Pilgrims in november Cape Cod in Massachusetts. Daar ontpopten deze stichtelijke volhouders zich als de ideologische aartsvaders van de Verenigde Staten.

Smeatons Tower, Plymouth Hoe

Smeatons Tower Plymouth Hoe

Plymouth, England

De Mayflower en Speedwell waren Land’s End, het meest westelijke punt van Engeland, al bijna 500 kilometer voorbij toen het kleinere schip ernstig lek raakte en het risico te groot was om door te zeilen. Ze draaiden om naar Plymouth.

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn