Austerfield, Doncaster

William Bradford, uit Austerfield, in de buurt van Doncaster, werd in 1621 verkozen tot de tweede Gouverneur van de kolonie Plymouth in Massachusetts. Hij diende de kolonie bijna 30 jaar.

Bradford werd gedoopt in de Sint Helenakerk, waar het oorspronkelijke doopvont vandaag nog te bezichtigen valt. Hij werd sterk beïnvloed door de Pilgrim-leider William Brewster, en ofschoon hij een ziekelijke jonge wees was toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, groeide hij uit tot een gepassioneerde religieuze radicaal, die op zijn achttiende met de familie Brewster nar Nederland vluchtte.

Bradford was na zijn reis naar Amerika een van de tekenaars van het historische Mayflower Compact, en hij legde veel van onze kennis over hun zware tocht en de vroege jaren van de kolonie vast in zijn dagboek, “Of Plimoth Plantation”.

Bezoek Austerfield en Doncaster

Austerfield is een klein dorp in de randstad van Doncaster. De Sint Helenakerk, het Austerfield Field Study Centre en het Butten Meadow-gedenkteken herdenken de verbindingen met de Mayflower-pelgrims.

Vlakbij, bij de kruising van de Gainsborough Road met de Great North Road, ligt het marktstadje Bawtry. Dit mooie, historische stadje biedt verblijfsplaatsen, winkels en restaurants.

De grotere stad Doncaster staat bekend om de paardenraces, de rijke spoorweggeschiedenis en de rijkdom aan architectuur uit het Georgiaanse en Regency-tijdperk.

Doncaster, de stad en gemeente waarin Austerfield gelegen is, werd gesticht door de Romeinen, die vele historische voorwerpen achterlieten die vandaag in het Doncaster Museum te bewonderen zijn.

Dit vormde slechts het begin van ons verhaal van 2000 jaar aan geschiedenis, dat ons door de tijd van koningen en kastelen voert tot aan de Mayflower-pelgrims, achttiende-eeuwse paardenrennen en het begin van ’s werelds oudste klassieke paardenrace, de St Leger, in 1776.

Met de industriële revolutie ontstonden de spoorwegen, en daarmee de Flying Scotsman en Mallard, de snelste stoomlocomotief ooit, die in Doncaster werd gebouwd. De rijkdom van deze tijd zorgde voor statige huizen en een Georgiaans landhuis, waarvan er in het hele land maar drie bestaan. Dit gebouw staat in het hart van het stadscentrum, en Doncaster is er bijzonder trots op.

Doncaster is sindsdien met zijn tijd meegegaan en heeft tegenwoordig ijsberen, leeuwen en tijgers in het meest gewaardeerde wandelsafaripark van het Verenigd Koninkrijk, het snelst groeiende vliegveld van het VK, verschillende bezoekersattracties die uiteenlopende ervaringen bieden, en een breed aanbod aan verblijfsmogelijkheden met voor elk wat wils.

Doncaster, een boeiende stad met een grootstedelijke instelling, blijft zichzelf ontwikkelen als een levendige plek voor wonen, verblijf en vermaak. Niet alleen bent u altijd verzekerd van een joviale Yorkshire-verwelkoming, maar dankzij de centrale ligging en de snelle spoor- en snelwegverbindingen zijn Londen en andere grote steden goed bereikbaar.

 

Austerfield, Doncaster Highlights

  • Bezienswaardigheden
  • Accommodaties
Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn