Harwich, Essex

Geschiedenisfanaten mogen de haven van Harwich absoluut niet missen. Dit is de plek waar de Mayflower vermoedelijk gebouwd is en waar de kapitein van het schip, Christopher Jones, leefde en twee keer trouwde.

Bezoek de historische stad, bekijk het huis waar Christopher Jones woonde en de kerk waar hij in het huwelijk trad. Andere attracties zijn het Electric Palace, een van de eerste bioscopen van Engeland (regelmatig bezocht door de lokale acteur Clive Owen), en het sfeervolle Redoubt Fort, dat uit de tijd van de Napoleontische Oorlogen stamt. De beroemde dagboekschrijver Samuel Pepys was ooit kamerlid voor de stad. De Historic Harwich Society biedt informatieve rondleidingen.

Harwich is de op een na drukste passagiersveerhaven van het VK. De haven, de grootste tussen Humber, in het noorden van Engeland, en London, werd gevormd door een stormvloed in de jaren 1100, een toevallige gebeurtenis die de aanzet vormde voor de lange, fascinerende zeevaartgeschiedenis van deze regio.

De fraaie oude stad is in de dertiende eeuw volgens een rasterpatroon gebouwd door de graaf van Norfolk om de strategische positie bij de monding van het Stour/Orwell-estuarium te benutten. De beroemde zeelieden Hawkins, Drake en Frobisher vertrokken allen vanuit Harwich bij hun verschillende expedities tijdens de regeerperiode van Koningin Elizabeth I.

Een fijne manier om de historische stad te ontdekken, is het volgen van de Maritime Heritage Trail, oftewel het Zeevaartserfgoedpad. Er zijn de hele zomer door begeleide wandeltochten vanaf Ha’penny Pier Visitor Centre op de Quay (kade). Begin uw wandeling bij het Low Lighthouse Maritime Museum, dat in 1818 werd gebouwd, of het Lifeboat Museum, waar u aan boord kunt stappen van een reddingsboot, en eindig bij de Barge Murals, die uitkijken over de locatie waar tot 1930 de Thames Sailing Barges, de commerciële zeilschepen op de Theems, werden gebouwd. Extra bijzonder is de in 1667 gebouwde Treadwheel Crane, een hijskraan met een enorm hamsterrad naar Romeins ontwerp. Deze kraan werd door twee man bediend, die de twee grote raderen lieten draaien door erin te lopen, om zo goederen en materiaal omhoog en omlaag te hijsen. Voor zover bekend, is dit de enige in zijn soort in Engeland.

Terwijl u door de mooie oude straten loopt, komt u pareltjes tegen als het in 1911 gebouwde Electric Palace Cinema, de oudste ongewijzigde en speciaal gebouwde bioscoop in Engeland. Of St Nicholas Church, een kerk die in 1821 herbouwd werd, en The Redoubt Fort, een groot cirkelvormig fort dat in 1808 werd gebouwd om een invasie door Napoleon af te wenden. En dit zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die u op de route tegenkomt. Bezoek ook de oude Radar Tower, bij Beacon Hill Fort:, de eerste radarinstallatie van de Tweede Wereldoorlog. Deze toren wordt op verzoek bij het Harwich Visitor Centre geopend.

Harwich is een kusthaven in het graafschap Essex. Het Harwich Mayflower Project is een vrijwilligersproject waarbij de Mayflower wordt nagebouwd. Het project, dat gebruikmaakt van traditionele scheepsbouwtechnieken, is gevestigd in de werf. U vindt er onder andere een bezoekerscentrum en kunt er rondleidingen volgen.

Bezoek Harwich, Essex

Harwich is de op een na drukste passagiersveerhaven van het VK. De grote haven werd gevormd door een stormvloed in de jaren 1100, een toevallige gebeurtenis die de aanzet vormde voor de lange, fascinerende zeevaartgeschiedenis van deze regio.

De fraaie oude stad is in de dertiende eeuw volgens een rasterpatroon gebouwd door de graaf van Norfolk om de strategische positie bij de monding van het Stour/Orwell-estuarium te benutten. De beroemde zeelieden Hawkins, Drake en Frobisher vertrokken allen vanuit Harwich bij hun verschillende expedities tijdens de regeerperiode van Koningin Elizabeth I.

Bezoek Harwich en verken de vroege thuisstad van Christopher Jones en de Mayflower. Volg de Maritime Trail (het zeevaartspad) en bezoek de Ha'Penny Pier en het bezoekerscentrum, het Low Lighthouse Maritime Museum en het Lifeboat museum, waar u aan boord van een reddingsboot kunt stappen.

Tot 1930 werden de Thames Sailing Barges, de commerciële zeilschepen die over de Theems voeren, in Harwich gebouwd. Uniek in Groot-Brittannië is de in 1667 gebouwde Treadwheel Crane, een hijskraan die bediend werd door mannen die twee grote raderen lieten draaien door erin te lopen om zo vracht te verplaatsen.

Volg de fraaie straatjes langs het in 1911 gebouwde Electric Palace Cinema, de oudste ongewijzigde en speciaal gebouwde bioscoop in Engeland. U komt ook de in 1821 herbouwde kerk St Nicholas Church tegen, en The Redoubt Fort, dat in 1808 werd gebouwd als een groot cirkelvormig fort om de haven te beschermen tegen een mogelijke invasie door Napoleon.

The Harwich Society biedt bijzondere rondleidingen, ook voor groepen.

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn