Immingham, North East Lincolnshire

In het jaar volgend op de berechting van de congregatie van Scrooby in Boston Guildhall waagden de Pilgrims opnieuw een ontsnappingspoging, ditmaal met succes.

In 1608 wisten de Separatisten de kapitein van een Nederlands schip over te halen om ze naar Nederland te varen. Eén lid van de groep, Francis Hawkins, werd ziek en stierf – zijn lichaam ligt begraven op het kerkhof van St. Andrews Church. De Nederlandse kapitein vertrok met alleen de mannen vanuit Immingham Creek: de vrouwen en kinderen zouden zich later in Nederland bij hen aansluiten. Het was zonder twijfel een gevaarlijke reis.

Immingham Creek maakt nu deel uit van de grote haven van Immingham, qua verscheept gewicht de grootste haven in het land. St. Andrews Church verwelkomt bezoekers, en op het nabije veldje staat het Pilgrim Monument, dat de mensen die destijds vertrokken zijn, herdenkt. Het monument werd in 1924 door de Anglo-American Society opgericht, en is gemaakt van steen uit Plymouth, Massachusetts.

 

Bezoek Immingham

Immingham ligt in het kustgebied van North East Lincolnshire. Het stadsmuseum verhaalt over de lokale geschiedenis en over hoe het gebied een van de grootste havens van het VK werd. Veel van de straten zijn vernoemd naar passagiers van de Mayflower – zoals Bradford, Clyfton en anderen.

Op de oever van de rivier de Humber vindt u de strandplaats Cleethorpes, die zeer populair is onder bezoekers. Vlak bij Grimsby ligt het Fishing Heritage Centre, een centrum dat gewijd is aan de vissersgeschiedenis van de regio. Deze industrie is hier nog steeds zeer levendig.

Ten zuiden van Immingham vindt u de prachtige Lincolnshire Wolds. Deze glooiende heuvels met fraaie Engelse dorpjes vormen een van de mooiste gebieden in Engeland.

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn