Boutique Hotel Huys van Leyden

Boutique Hotels van Leyden 

Twee kleinschalige boutique hotels gelegen in historische grachtenpanden in het centrum van Leiden. Beide panden beschikken over 5 bijzondere kamers.

Faciliteiten
De hotelkamers/suites hebben allen een zeer bijzondere stijl en luxe inrichting. Persoonlijke aandacht en comfort staan bij ons centraal. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche/wc/föhn/toiletartikelen, Nespresso apparatuur, flatscreen tv en gratis WiFi. 

Bijzonderheden
De grachtenpanden uit 1611 en 1644 beschikken nog over veel originele details, waardoor u de grandeur van de 17e eeuw goed waarneemt. Huys van Leyden heeft een whirlpool en sauna en eigen parkeergarage, De Barones van Leyden een lift, bar en mindervalide hotelkamer en openbare parkeerplaatsen voor de deur. Er zijn twee vergaderzalen aanwezig voor maximaal 15 en maximaal 50 personen. Beide hotels bieden gasten een betaalde shuttle service aan van en naar Schiphol Airport, de musical 'Soldaat van Oranje' en het centraal station in Leiden.

Ligging
Midden in het centrum van Leiden en direct aan de grachten. Op loopafstand van het historische centrum, musea en centraal station. 

‘Huys van Leyden’  is een intiem vier sterren Boutique Hotel in Leiden gelegen in het centrum van de stad. Persoonlijke aandacht, comfort, stijl en ontspanning staan bij ons centraal. Dit prachtige rijksmonument uit 1611 is gelegen aan één van de mooiste grachten van Leiden en de binnenstad is op loopafstand te bereiken. Het 400 jaar oude pand heeft zeven bijzondere hotelkamers (waarvan 1 bruidssuite) allemaal met een eigen stijl. Ze zijn gelegen op diverse etages in het pand. Let op! Geen lift aanwezig.

Gasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna en whirlpool in de intieme 'Spa en Wellness' ruimte om zo in alle rust van het verblijf te kunnen genieten. De kleine wellness ligt achter het pand, grenzend aan het dakterras dat voor iedere gast toegankelijk is.

Daarnaast bieden Boutique Hotel Huys van Leyden u tal van arrangementen aan. Naast lunches, diners en high tea's heeft het hotel ook een eigen sloep waarmee u, inclusief een mandje met lekkernijen, Leiden kunt verkennen.

 

Dit vind je vast ook leuk

Boutique Hotel De Barones van Leyden

Twee kleinschalige boutique hotels gelegen in historische grachtenpanden in het centrum van Leiden. Beide panden beschikken over 5 bijzondere kamers.

City Hotel Nieuw Minerva

Sfeervol familiehotel in monumentale panden, gelegen aan de gracht, midden in de gezellige binnenstad van Leiden.

City Resort Hotel Leiden

Alle kamers zijn gelegen op de 10e en 11e verdieping van het Level gebouw en van daaruit heeft u een magistraal uitzicht; enerzijds met panorama uitzicht over de oude binnenstad van Leiden en anderzijds met uitzicht op de duinkoppen van het Noordzeestrand.

Holiday Inn Leiden

Ruim opgezet, veelzijdig hotel. Zeer geschikt voor zakelijke gasten, groepen, meetings én gezinnen.

Golden Tulip Leiden Centre

Centraal gelegen ruim hotel met luxe kamers, schuin tegenover het Centraal Station van Leiden.

Hilton Garden Inn Leiden

In de ruime kamers van het Hilton Garden Inn Leiden kan je heerlijk ontspannen. Met verstelbare bedden en kosteloze wifi en een goed restaurant is Hilton Garden Inn Leiden de uitkomst voor verschillende congressen.

Kasteel Oud Poelgeest

De stijlvolle vergaderzalen bieden veel daglicht, zijn voorzien van alle moderne apparatuur en hebben elk een bijzondere sfeer: van verbouwde hooizolder tot een 18e-eeuwse stijlkamer.

Hotel Mayflower

Familiehotel met ruime kamers met zicht op water van de Oude Vest, een van de breedste grachten van Leiden, met historische gevels. Midden in het hart van Leiden.

Hotel De Doelen

Dit prettige hotel is gelegen aan één van de mooiste grachten van Europa, het Rapenburg en ligt midden in het sfeervolle centrum van Leiden.

Van der Valk Hotel Leiden

Het hotel bevindt zich aan de rand van de historische stad Leiden. Het is prachtig gelegen, direct aan het water, met een open vaarverbinding naar de binnenstad.

Tulip Inn Leiden Centre

Centraal gelegen comfortabel hotel, schuin tegenover het station van Leiden. Geschikt voor alle doelgroepen, zowel zakelijk als particulier.

Villa Rameau

Vroeger de kosterswoning van de monumentale Pieterskerk Leiden, nu een prachtige stadsvilla waar men in het hart van Leiden kan overnachten.

Bezienswaardigheden in de buurt

Blauwe Steen

De Blauwe Steen ligt op het symbolisch middelpunt van de vier kwartieren (of vierendelen), waarin de middeleeuwse stad Leiden tot de eerste uitbreiding van 1294 verdeeld was.

De Burcht

De Leidse Burcht is een van de meest markante monumenten van de stad. Een wandeling langs de kantelen van de ringmuur geeft u een uniek uitzicht over historisch Leiden.

De Vliet

Toen de Pilgrims in 1620 Leiden verlieten, moesten ze onderweg naar Delfshaven onder de Vlietbrug door.

Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden en Omstreken houdt zich bezig met het verleden van de stad en de omliggende gemeenten. Het beheert onder andere de archieven van Leiden vanaf het jaar 1290. In de stadsarchieven zijn diverse documenten van de Pilgrims te vinden, zoals de ‘verblijfsvergunning’ uit 1609.

Hooglandse Kerk

Op de plek waar Oude- en Nieuwe Rijn samenstromen staat de Hooglandse Kerk, een imposante laatgotische kruisbasiliek in het hart van Leiden en al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor verschillende gelegenheden.

Jean Pesijnhof

In 1611 kocht een groep Pilgrims enkele huisjes op deze plek. John Robinson en andere Pilgrims woonden in deze zogenaamde 'Engelse poort'. Omdat de Pilgrims geen eigen kerk hadden, hielden zij hun diensten hier.

Langebrug

James Chilton woonde met zijn familie in een hofje op de Langebrug.

Latijnse school

Latijnse scholen behoorden aan het begin van de zeventiende eeuw tot het hoger onderwijs, net als de universiteit.

Leiden American Pilgrim Museum

In deze oorspronkelijke veertiende-eeuwse woning krijg je een goed beeld van hoe de Pilgrims in Leiden hebben geleefd. Tevens vind je hier de geschiedenis van hun Leidse periode (1608-1620).

Lodewijkskerk

Voor de reformatie was deze kerk een halte voor bedevaarders op weg naar Santiago de Compostela.

Lokhorstkerk

In de zeventiende eeuw was de Nederduits Gereformeerde Kerk de officiële kerk van de Republiek. Andere kerkgenootschappen werden gedoogd, als ze maar uit het zicht bleven. De Lokhorstkerk is een goed voorbeeld van een dergelijke schuilkerk.

Mayflower Escaperoom

Met maar 60 minuten op de klok en veel moeilijke puzzels en raadsels is de Mayflower Escaperoom een spannende uitdaging voor families, vrienden en collega's.

Molen De Put

De molen staat net als De Lakenhal in de stadsuitbreiding van 1611. Hiervoor werd de stadstimmerwerf aan het Galgewater gebouwd.

Museum De Lakenhal

De Lakenhal was het centrum van de lakennijverheid in Leiden. Veel van de Pilgrims waren werkzaam in deze sector.

Pieterskerk Leiden

Al sinds de twaalfde eeuw is de Pieterskerk een centraal monument in Leiden. Met bijna 900 jaar historie is de Pieterskerk een belangrijke ontmoetingsplaats geweest in de Nederlandse geschiedenis.

Stadhuis

Verscheidene Pilgrims zijn getrouwd in het stadhuis, onder wie William Bradford en Dorothy May.

Universiteit

De universiteit is in 1575 gesticht en is daarmee de oudste universiteit van Nederland. John Robinson nam er deel aan verhitte theologische debatten.

Vrouwekerk

De Pilgrims hadden geen eigen kerkgebouw en gebruikten daarom naast de Pieterskerk de Vrouwekerk en andere Leidse kerken voor hun doopsels, huwelijken en begrafenissen. De Vrouwekerk werd gebruikt door de Waalse gemeenschap, waarmee de Pilgrims veel contact hadden.

Waag

Naast dat alle waren van de markt hier werden gebracht om te wegen, was de pier van de Waag ook het eindpunt van de reguliere scheepvaart naar Leiden vanuit Haarlem en Amsterdam. De Pilgrims zetten hier voor het eerst voet aan wal, in Leiden.

William Brewstersteeg

Toen de Pilgrims in Leiden woonden, heette deze steeg de Stinksteeg. William Brewster woonde hier en had hier zijn drukkerij.

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn