Van der Valk Hotel Leiden

Van der Valk Hotel Leiden is prachtig gelegen aan de Oude Rijn. Het hotel biedt 80 ruime, stijlvolle kamers en suites, waarvan de meeste met balkon. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen tv, zithoek en gratis koffie- en thee faciliteiten. De royale badkamer beschikt over een (bubbel)bad, separate douche en toilet. Het hotel beschikt over een fitness, voldoende parkeergelegenheid en WiFi, allemaal gratis. Bij de receptie verhuren wij fietsen en e-bikes. Onze overdekte en afgesloten fietsenstalling is voorzien van een oplaadpunt. De bushalte is voor de deur. Van der Valk hotel Leiden is met 5 multifunctionele zalen en 5 luxe boardrooms de perfecte locatie voor tal van (zakelijke) evenementen. De zalen hebben een prachtig uitzicht op de Oude Rijn en een totale capaciteit van 200 gasten. De 5 luxe boardrooms bevinden zich in het monumentale deel van het pand en zijn met name geschikt voor kleinere vergaderingen.

Culinair genieten

Een moderne, open keuken vormt het hart van Restaurant Het Haagsche Schouw. Ieder seizoen brengt de keukenbrigade een nieuwe menukaart uit met tal van reguliere, biologische en seizoensgebonden gerechten.  In het smaakvolle ingerichte restaurant, met zicht op de Oude Rijn, is het volop genieten van een keur aan gerechten. Zodra het weer het toelaat, is het terras geopend en is het genieten aan het water met uitzicht op de voorbijvarende bootjes.

De oude hotelbar is vernieuwd tot een  brasserie en prachtig gelegen in het monumentale deel van het pand waar zich sinds 1629 de oude herberg bevond. Het nieuwe interieur van de brasserie gaat mooi samen met de sfeer van de historische monumentale omgeving. Gasten zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje in een gezellige, ongedwongen sfeer. Geniet van een kopje koffie, een lunch of een goed glas wijn. Op de kaart van de brasserie staan tal van ‘bites’ en heerlijke gerechten.

Ligging

Het hotel bevindt zich aan de rand van de historische stad Leiden. Het is prachtig gelegen, direct aan het water, met een open vaarverbinding naar de binnenstad. In het vaarseizoen is het mogelijk om vanaf onze steiger een sloepentochten of rondvaarten voor gezelschappen te boeken. U bent ook welkom met eigen boot voor lunch, diner of koffie.

Het hotel is goed bereikbaar vanuit de hele Randstad door de centrale ligging dicht bij de A44 en A4 en heeft een ruime, gratis parkeerplaats.

 

Dit vind je vast ook leuk

Boutique Hotel De Barones van Leyden

Twee kleinschalige boutique hotels gelegen in historische grachtenpanden in het centrum van Leiden. Beide panden beschikken over 5 bijzondere kamers.

Boutique Hotel Huys van Leyden

Twee kleinschalige boutique hotels gelegen in historische grachtenpanden in het centrum van Leiden. Beide panden beschikken over 5 bijzondere kamers.

City Hotel Nieuw Minerva

Sfeervol familiehotel in monumentale panden, gelegen aan de gracht, midden in de gezellige binnenstad van Leiden.

Holiday Inn Leiden

Ruim opgezet, veelzijdig hotel. Zeer geschikt voor zakelijke gasten, groepen, meetings én gezinnen.

City Resort Hotel Leiden

Alle kamers zijn gelegen op de 10e en 11e verdieping van het Level gebouw en van daaruit heeft u een magistraal uitzicht; enerzijds met panorama uitzicht over de oude binnenstad van Leiden en anderzijds met uitzicht op de duinkoppen van het Noordzeestrand.

Golden Tulip Leiden Centre

Centraal gelegen ruim hotel met luxe kamers, schuin tegenover het Centraal Station van Leiden.

Hilton Garden Inn Leiden

In de ruime kamers van het Hilton Garden Inn Leiden kan je heerlijk ontspannen. Met verstelbare bedden en kosteloze wifi en een goed restaurant is Hilton Garden Inn Leiden de uitkomst voor verschillende congressen.

Kasteel Oud Poelgeest

De stijlvolle vergaderzalen bieden veel daglicht, zijn voorzien van alle moderne apparatuur en hebben elk een bijzondere sfeer: van verbouwde hooizolder tot een 18e-eeuwse stijlkamer.

Hotel Mayflower

Familiehotel met ruime kamers met zicht op water van de Oude Vest, een van de breedste grachten van Leiden, met historische gevels. Midden in het hart van Leiden.

Hotel De Doelen

Dit prettige hotel is gelegen aan één van de mooiste grachten van Europa, het Rapenburg en ligt midden in het sfeervolle centrum van Leiden.

Tulip Inn Leiden Centre

Centraal gelegen comfortabel hotel, schuin tegenover het station van Leiden. Geschikt voor alle doelgroepen, zowel zakelijk als particulier.

Villa Rameau

Vroeger de kosterswoning van de monumentale Pieterskerk Leiden, nu een prachtige stadsvilla waar men in het hart van Leiden kan overnachten.

Bezienswaardigheden in de buurt

Blauwe Steen

De Blauwe Steen ligt op het symbolisch middelpunt van de vier kwartieren (of vierendelen), waarin de middeleeuwse stad Leiden tot de eerste uitbreiding van 1294 verdeeld was.

De Burcht

De Leidse Burcht is een van de meest markante monumenten van de stad. Een wandeling langs de kantelen van de ringmuur geeft u een uniek uitzicht over historisch Leiden.

De Vliet

Toen de Pilgrims in 1620 Leiden verlieten, moesten ze onderweg naar Delfshaven onder de Vlietbrug door.

Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden en Omstreken houdt zich bezig met het verleden van de stad en de omliggende gemeenten. Het beheert onder andere de archieven van Leiden vanaf het jaar 1290. In de stadsarchieven zijn diverse documenten van de Pilgrims te vinden, zoals de ‘verblijfsvergunning’ uit 1609.

Hooglandse Kerk

Op de plek waar Oude- en Nieuwe Rijn samenstromen staat de Hooglandse Kerk, een imposante laatgotische kruisbasiliek in het hart van Leiden en al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor verschillende gelegenheden.

Jean Pesijnhof

In 1611 kocht een groep Pilgrims enkele huisjes op deze plek. John Robinson en andere Pilgrims woonden in deze zogenaamde 'Engelse poort'. Omdat de Pilgrims geen eigen kerk hadden, hielden zij hun diensten hier.

Langebrug

James Chilton woonde met zijn familie in een hofje op de Langebrug.

Latijnse school

Latijnse scholen behoorden aan het begin van de zeventiende eeuw tot het hoger onderwijs, net als de universiteit.

Leiden American Pilgrim Museum

In deze oorspronkelijke veertiende-eeuwse woning krijg je een goed beeld van hoe de Pilgrims in Leiden hebben geleefd. Tevens vind je hier de geschiedenis van hun Leidse periode (1608-1620).

Lodewijkskerk

Voor de reformatie was deze kerk een halte voor bedevaarders op weg naar Santiago de Compostela.

Lokhorstkerk

In de zeventiende eeuw was de Nederduits Gereformeerde Kerk de officiële kerk van de Republiek. Andere kerkgenootschappen werden gedoogd, als ze maar uit het zicht bleven. De Lokhorstkerk is een goed voorbeeld van een dergelijke schuilkerk.

Mayflower Escaperoom

Met maar 60 minuten op de klok en veel moeilijke puzzels en raadsels is de Mayflower Escaperoom een spannende uitdaging voor families, vrienden en collega's.

Molen De Put

De molen staat net als De Lakenhal in de stadsuitbreiding van 1611. Hiervoor werd de stadstimmerwerf aan het Galgewater gebouwd.

Museum De Lakenhal

De Lakenhal was het centrum van de lakennijverheid in Leiden. Veel van de Pilgrims waren werkzaam in deze sector.

Pieterskerk Leiden

Al sinds de twaalfde eeuw is de Pieterskerk een centraal monument in Leiden. Met bijna 900 jaar historie is de Pieterskerk een belangrijke ontmoetingsplaats geweest in de Nederlandse geschiedenis.

Stadhuis

Verscheidene Pilgrims zijn getrouwd in het stadhuis, onder wie William Bradford en Dorothy May.

Universiteit

De universiteit is in 1575 gesticht en is daarmee de oudste universiteit van Nederland. John Robinson nam er deel aan verhitte theologische debatten.

Vrouwekerk

De Pilgrims hadden geen eigen kerkgebouw en gebruikten daarom naast de Pieterskerk de Vrouwekerk en andere Leidse kerken voor hun doopsels, huwelijken en begrafenissen. De Vrouwekerk werd gebruikt door de Waalse gemeenschap, waarmee de Pilgrims veel contact hadden.

Waag

Naast dat alle waren van de markt hier werden gebracht om te wegen, was de pier van de Waag ook het eindpunt van de reguliere scheepvaart naar Leiden vanuit Haarlem en Amsterdam. De Pilgrims zetten hier voor het eerst voet aan wal, in Leiden.

William Brewstersteeg

Toen de Pilgrims in Leiden woonden, heette deze steeg de Stinksteeg. William Brewster woonde hier en had hier zijn drukkerij.

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn