Scrooby & Babworth, Nottinghamshire

De leiders van de religieuze Separatisten die in 1620 naar Amerika reisden, kwamen van oorsprong uit de Bassetlaw-regio van Nottinghamshire, waar hun geloof gevormd werd.

Ze werden beschouwd als gevaarlijke religieuze afvalligen die fundamentele principes van de staat en de gevestigde Anglicaanse Kerk afwezen, en betuigden hun geloof daarom in het geheim om arrestatie en vervolging te voorkomen.

Een van hen was William Brewster, die opgroeide in Scrooby. Hij werd geïnspireerd door de radicale woorden van Richard Clifton, de rector van de nabije All Saint’s Church in Babworth, en het vermoeden bestaat dat hij een Separatistische kerk had opgericht in zijn eigen huis, het particuliere landhuis in Scrooby. Hij kreeg een boete voor het niet bezoeken van de St. Wilfrid’s Church in Scrooby, maar werd gerespecteerd als een dorpsoudste en spirituele gids, en speelde een belangrijke rol in de latere reizen van de congregatie.

De All Saint’s Church is een prachtige kerk die dateert uit de vijftiende eeuw, waar Richard Clifton van 1586 tot 1605 predikant was. De kerk bevat veel interessante objecten die met de Pilgrims verbonden zijn.

De Pilgrim Roots-route loopt langs Scrooby, Babworth en verscheidene andere locaties, waaronder Gainsborough, Austerfield, Retford en Boston.

 

 

Bezoek Nottinghamshire

Scrooby en de Babworth-regio in het Bassetlaw-district in Noord-Nottinghamshire. Vandaag de dag staat het graafschap ook bekend om de stad Nottingham in Sherwood Forest, de woonplaats van Robin Hood en een centrum van uitzonderlijke cultuur, sport en winkels. Het omliggende landschap van Nottinghamshire kent prachtige Engelse plattelandsdorpjes, kunstgalerijen, heerlijk eten en flink wat erfgoed.

Volg de Pilgrim Roots-route door Noord-Nottinghamshire en bezoek een aantal van de hoogtepunten van de regio.

 

Scrooby & Babworth Mayflower Highlights

  • Events
  • Bezienswaardigheden
  • Accommodaties

Ontdek

Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn