Worcestershire

Droitwich Spa was lang een centrum voor zoutmijnbouw en groeide in de Romeinse tijd uit tot een belangrijke nederzetting genaamd Salinae. Het zoute water van Droitwich Spa bevindt zich diep onder de grond en manifesteert zich aan de oppervlakte in de vorm van bronnen. Het is, voor zover bekend, het sterkste natuurlijk voorkomende zoute water ter wereld, met 30% natuurlijke zouten. Dat is 10 keer zo zout als normaal zeewater en net zo zout als de Dode Zee.

De borough Droitwich bleef eeuwenlang het grootste zoutproductiecentrum van Engeland, en is de vaakst genoemde stad (11 keer) in het Domesday Book, een overzicht van alle bezittingen en eigenaren in Engeland uit 1086.

In 1595 was Edward Winslow Sr hier woonachtig en geregistreerd als ondersheriff, en werd zijn zoon Edward Jr geboren. Edward Winslow werd gedoopt in St Peters Church, en heeft waarschijnlijk zijn vroege jeugd in de buurt van de kerk doorgebracht, waar u tegenwoordig een prachtig park en openluchtzwembad aantreft.

Op zijn 10e moet Edward Winslow zijn plaatselijke scholing hebben afgesloten, en een jongen van zijn leeftijd zou daarna op zoek gaan naar een baan. Edward werd echter voorgedragen voor een studiebeurs door de Deken van de kathedraal van Worcester. Dit was een fantastische kans, en betekende dat hij een opleiding genoot samen met andere studenten van goeden huize, onder wie zonen van ouders met adellijke titels. Dankzij deze opleiding had Edward de kans om meer te bereiken dan het runnen van een zoutmijn, zoals zijn vader, of het handelen in katoen, wat destijds een van de belangrijkste handelsgoederen van Worcester was.

In 1606 moet Worcester vol hebben gestaan met Tudor-huizen, bestaande uit houten skeletten met muren van vlechtwerk en leem, waarin de bijna zevenduizendkoppige bevolking binnen de stadsmuren leefde. Koning John was te gast bij de kathedraal toen hij in oktober 1189 de stad bezocht en met de adel van Wales bijeenkwam. Tijdens zijn vele bezoeken aan de stad verbleef hij altijd in de kathedraal, en in zijn testament gaf hij aan daar begraven te willen worden. Zijn testament bevindt zich in de bibliotheek van de kathedraal. Andere koninklijke gasten van Worcester Cathedral waren een serie Engelse koningen en koninginnen, zoals Koningin Elizabeth I in augustus 1575, 21 jaar voordat Edward Winslow ernaartoe kwam voor zijn vijfjarige vervolgopleiding.

Tijdens de Slag bij Worcester, waarin Koning Charles II de stad ontvluchtte om uit het land te ontsnappen, raakte een groot deel van de gebouwen beschadigd, onder andere de overblijfselen van het kasteel. Gelukkig zijn er ook veel langs Friar Street bewaard gebleven, in dezelfde staat als toen Edward er in de zestiende eeuw op 2 minuten loopafstand vandaan in de kathedraal leefde. Friar Street is een prachtige, kronkelige weg vol Tudor-huizen die vanaf 1400 gebouwd zijn. Een aantal ervan gaat nu schuil achter zeventiende-eeuwse bakstenen gevels. U ontdekt meer over de geschiedenis van Worcester met een bezoek aan het Tudor House, de Commandery of Greyfriar’s House and Gardens, of door een privétour te boeken bij Discover History.

Bezoek Worcestershire

Worcester kan zich beroepen op een verbazingwekkende en turbulente geschiedenis. Zo vonden de eerste en laatste slagen van de Engelse Burgeroorlog er plaats, werd het bezocht door de toekomstige presidenten John Adams en Thomas Jefferson, die de plaats waar volgens hun de democratie in principe was geboren met eigen ogen wilden zien, is het de geboorteplaats van de uiterst geliefde Worcestershire-saus en werd er tot 2009 Royal Worcester Porcelain gemaakt, het (op één na) oudste nog bestaande Engelse porseleinmerk.

Recente investeringen in de stad hebben geleid tot veranderingen in High Street, de hoofdstraat. Er zijn prachtige winkels bij gekomen, evenals restaurantpleintjes en -hoeken. En ook de investering in de oeverzijde in het kader van het Ring Arts-project en het werk aan Riverside Park zullen de bezoekerservaringen langs de rivier verder versterken. Klim naar de top van de toren van Worcester Cathedral om het allemaal met eigen ogen te zien.

Worcestershire is een district vol glooiende heuvels, marktstadjes en, natuurlijk, de stad Worcester. Hier komt de beroemde saus die dezelfde naam draagt vandaan, evenals andere iconische Engelse merken, zoals Morgan Motors. In het district zijn vele kerken, abdijen en andere historische gebouwen te bezichtigen. De kathedraal van Worcester is daarbij bijzonder indrukwekkend.

Worcestershire staat bekend om haar eten en drinken: de jaarlijkse asperge- en pruimenfestivals vieren twee van de lokale producten, en er wordt ook cider geproduceerd. De marktstad Droitwich is eveneens beroemd om haar zoutproductie en ligt aan het kanaal, waardoor boottochten en -vakanties mogelijk zijn.

Worcestershire is gunstig gelegen in de buurt van Straford upon Avon, de geboortestad van de beroemde Shakespeare, en het prachtige landschap van Costwolds.

Worcester Mayflower Highlights

  • Bezienswaardigheden
  • Accommodaties
Mayflower Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte; schrijf je in voor de Mayflower nieuwsbrief!

Naam

Twitter

LinkedIn